KAPRIFOLNYTT juni-juli 2014

Trots den lite sena tidpunkten för årets stämma, var vi ganska många som deltog i mötet och dessutom ställde upp på det efterföljande gemensamma arbetet. Stort tack till alla som hade möjlighet att ställa upp!

Vädret var på vår sida och vi njöt av det och trivdes när vi fick mat- och fikapaus, alltid ett bra tillfälle att umgås och prata lite.

Våra blivande grannar Maria och Nils kom förbi och fick se lite av vad de kan vänta sig av gemensamt arbete i framtiden.

Styrelsen har konstituerat sig enligt följande:

Ordförande:   Boel Davidson

Kassör:        Dick Johansson

Sekreterare: Marina Cedergren/ Ragnar Larsson

Suppleant:   Barbro Boger

Under mötet komfrågan upp huruvida det är lyckat att alla väljs för ett år i taget. Styrelsen tar sig en funderare på detta och kanske blir det en ny skrivning när vi planerar att "renovera" våra stadgar under hösten. För att ändra stadgarna måste vi ha två möten med röstövervikt för lagda förslag. Vi åtekommer om detta.

Det verkade som om de flesta har en komplett huspärm, jättebra! Hör av er till styrelsen om ni sknar något.

Frågan om häcken mot Brunnvägen: Häcken har p.g.a. såväl bredd som höjd på sina ställen blivit svår att sköta för dem som har den som gräns för sin tomt. Styrelsens förslag var att att när nya motorvägen är klar och den tunga trafiken förhoppningsvis minskar här, skulle föreningen bekosta en rejäl föryngring. Efter det skulle häcken kunna hållas mycket smalare och bli lättare att underhålla i fortsättningen. Ingen hade något att invända mot detta, så hösten 2015 eller tidiga våren 2016 planeras alltså för en radikal beskärning. Fram till dess (och efter!) åligger det, precis som tidigare, de boende utmed häcken att hålla den i så gott skick som möjligt. Sedan långt tillbaka bestämd höjd är 180 cm från vägsidan mellan infarten och grinden, mellan grinden och mot allén gäller 150 cm.

De lindar som finns inom vårt område finns där som anknytning till historien. Agneta berättade att redan på 1700-talet planterades lindar av Brunnsnäs säteri. Nu börjar träden bli ganska stora, några mår inte så bra, andra skuggar där man vill ha sol och vi fick höra om rötter som breder ut sig på oväntat sätt. Speciellt det senare kanske inte är så lyckat med tanke på våra hus. Det vi kom fram till på mötet var,att styrelsen ska ta reda på om/hur det går att hamla våra lindar så som man gjort med lindarna i Brunnsnäs allé.

Vid mötet fick vi ta del av en uppdaterad lista över vilka uppgifter som ligger på resp. hus. Efter visst resonemang kommer den att revideras något och delas ut så att alla kan sätta den i sin huspärm.. Det är ju genom att medlemmarna själva tar på sig den här sortens enklare uppgifter, plus de jobb vi utför under vår-och höstarbetsdagarna som vi har möjlighet att hålla avgifterna lägre än om vi måste leja ut dessa jobb.

En fråga som diskuterades var sommarvattnet. Det verkar vara viktigt att vi fortsätter satsa på att det ska fungera.

När det gäller att bevara jordkällaren, fick styrelsen i uppdrag att ta in fler kostnadsförslag på förstärkning av taket.

Kaprifolnytt föreslogs skickas på mailen i fortsättningen. Den som saknar internet får den som tidigare i brevlådan. Ett ex. kommer att anslås på lusthuset.

För att kunna ta del av nästa Kaprifolnytt, måste du ange din mail-adress till

chairmankaprifolen@outlook.com

Härlig sommar! önskar styrelsen  genom Boel

P:S: Det vanliga tjatet: tänk lite extra på grannsamverkan nu när många reser bort, och kör l å n g s a m t, våra yngsta är ibland oväntat snabba!

D.S.