KAPRIFOLNYTT maj 2015

Vid årets stämma kunde vi glädja oss åt att ett stort antal medlemmar deltog och bidrog med frågor och synpunkter. Det är genom sådant engagemang vi får vår bostadsrättsförening att fungera!

 

Under stämman godkändes årsberättelsen, den ekonomiska årsredovisningen och resultat- och balansredovisningen. Arvodet till styrelsen beslöts fortfarande vara 10.000 kr. Dick rapporterade att ekonomin är stabil, ingen avgiftshöjning är planerad. De närvarande var positiva till att vi använder en del av våra pengar till rengöring av våra tak för att förlänga deras livslängd.

De nya stadgarna fick bifall. För att kunna genomföra stadgeändring måste vi ha ytterligare en stämma då inte alla medlemmar var närvarande eller hade lämnat fullmakt. Tidpunkt för detta extramöte meddelas när styrelsen bestämt datum.

Förslaget till ordningsregler antogs av mötet, och efter ett par korrigeringar av texten kommer de att delas ut så att ni kan förvara dem i huspärmen.

Ragnar redogjorde för läget när det gäller arbetet för att få till fiberanslutning. Han berättade bl.a. att föreningen kommer att stå för kostnaderna med att dra fram fiber till varje lägenhet, därefter får var och en betala för det man väljer att utnyttja. Detta togs emot positivt av medlemmarna, det är ju något som kommer att höja värdet på våra bostäder.   

Utanför protokollet tog vi upp frågan om sommarvatten. Vi har fått en ganska dyr offert på att slamsuga pumpen i bäcken och eventuellt kunna få igång vattnet. Vi kom överens om att använda pengarna till annat och låta sommarvattnet somna in...

Vid stämman avtackade vi Marina för hennes år i styrelsen. Den nya styrelsen ser ut så här:

Ordförande: Boel Davidson

Kassör: Dick Johansson

Sekreterare: Barbro Boger och Ragnar Larsson turas om, båda är ordinarie ledamöter

Suppleant: Nils Nordenstedt

Som brukligt efter stämman träffades vi för att utföra gemensamt arbete. Tack vare att Kjell-Åke, Bengt och Dick hade förberett väl och att det var många som hjälpte till, flöt arbetet på galant, och nu har lekplatsen en ny beläggning med markduk i botten täckt av träflis (vi har tagit efter kommunens lekplats på andra sidan sjön) och vår förhoppning är att det ska dröja många år innan vi måste rensa ogräs där igen!      

Något helt annat: I april rapporterade nyhetsmedia om dåliga husfärger. Det vara bara 41 av 45 testade som höll måtttet. Vi kan glädja oss åt att Beckers Perfekt Akrylatfärg som använts till våra hus är en av de fyra som fick godkänt. Gôtt!       

Njut av våren mellan skurarna!

Styrelsen genom Boel