Kaprifolnytt Mars

Kanske lite väl sent men här kommer ett kaprifolnytt för mars!

Med anledning av den kommande tillbyggnaden av Jollen 8, dvs det gula tegelhuset vid Brunnsnäs alle, har vi varit i kontakt med kommunen. Tyvärr försvinner det mesta av sjöutsikten för dem som bor i 2a och 2b, liksom i 4a och 6a. Bygglovet går dock inte att överklaga eftersom man följer detaljplanen.

Ägaren till Jollen 8 äger även marken där vi har "vår" badplats, och det visar sig att inget finns skrivet om vår rätt att använda den. Vi har däremot ett nyttjanderättsavtal om att vi får ta vatten ur bäcken för bevattning, Styrelsen kommer att gå vidare med detta för att försöka få något skriftligt med de nya ägarna, det skulle kännas bra inför framtiden.

Vi har tittat på den nyttiga lägenhetspärmen som upprättades av en klok styrelse för några år sedan. Efter att ha jämfört innehållet i styrelsens pärmar, förstår vi att det kan se olika ut efter några år. Vi har kommit fram till att föjande ska finnas i varje pärm:

  • stadgar
  • bofakta
  • aktuell medlemsförteckning
  • gemnensamhetsdagar
  • ev. gräsklippningslista
  • bostadsrätthandboken

Vi räknar med att alla fått pärmen av förgående ägare (annars skaffar vi såklart en ny! ) och nu vill vi att var och en jämför sitt pärminnehåll med ovanstående lista. i samband med årsmötet kommar man nämlingen att kunna tala om vad som ev. saknas så att det kan kompletteras.

Årsmötet är planerat till lördagen den 17 Maj kl.10.00 med sedvanligt gemensamt arbete och umgänge efteråt.

Ordentlig inbjudan kommer.

Våryra Hälsningar från styrelsen genom Boel.